Mandľovo-kakaový koláč
Ingrediencie
- 250 g živočíšne maslo
- 400 g trstinový (hnedý) cukor
- 4 ks slepačie vajce
- 3 ČL kakaový prášok
- 300 ml mandľové mlieko
- 400 g špaldová polohrubá múka
- 30 ks mandle
- sóda bikarbóna podľa potreby
- prášok do pečiva podľa potreby
Postup
- Vyberte maslo z chladničky a nechajte ho zmäkknúť.
- Pridajte do misky maslo (2-3 PL si nechajte pre vymastenie plechu) a cukor. Všetko spolu vymiešajte do peny.
- Oddeľte si vaječné žĺtka od bielkov do dvoch rôznych misiek.
- Následne do peny po jednom kuse pridávajte vaječné žĺtka. Všetko spolu dobre premiešajte.
- Do peny postupne pridávajte kakao, mandľové mlieko, múku (2-3 PL si nechajte pre posypanie plechu), sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Po pridaní každej jednej ingrediencie zmes dobre premiešajte.
- Predhrejte si rúru na maximálnu teplotu.
- Plech na pečenie si potrite 2-3 PL masla a posypte 2-3 PL múky.
- Z vaječných bielkov si vyšľahajte sneh a pridajte ho k pene.
- Opatrne primiešajte mandle.
- Nalejte penovú zmes na plech a vložte do rúry. Nechajte piecť 5 minút na maximálnej teplote.
- Po 5 minútach, stiahnite teplotu rúry na 180 °C a pečte približne 30 minút.
- Dobrú chuť 🙂
VLASTNÉ POZNÁMKY
Výživové zloženie (pre 1 porciu)
Kalórie: 273kcalSacharidy: 35gBielkoviny: 4gTuky: 13gNasýtené tuky: 7gPolynenasýtené tuky: 1gMononenasýtené tuky: 4gTrans tuky: 1gCholesterol: 60mgSodík: 115mgDraslík: 34mgVláknina: 3gCukor: 20gVitamín A: 360IUVápnik: 34mgŽelezo: 1mg
Ďalšie informácie o knihe,nájdete kliknutím tu na Hadzega.sk
Vyskúšali ste tento recept?Napíšte nám do komentára na konci stránky, ako vám chutil.