Mandľovo-kakaový koláč

Mgr. Tomáš Hadžega, PhD.
Ešte nehodnotené
Celkový čas 45 min.
Chod desiata, dezert, olovrant, raňajky
Porcie 20
Kalórie 273 kcal

Ingrediencie
 

  • 250 g živočíšne maslo
  • 400 g trstinový (hnedý) cukor
  • 4 ks slepačie vajce
  • 3 ČL kakaový prášok
  • 300 ml mandľové mlieko
  • 400 g špaldová polohrubá múka
  • 30 ks mandle
  • sóda bikarbóna podľa potreby
  • prášok do pečiva podľa potreby

Postup
 

  • Vyberte maslo z chladničky a nechajte ho zmäkknúť.
  • Pridajte do misky maslo (2-3 PL si nechajte pre vymastenie plechu) a cukor. Všetko spolu vymiešajte do peny.
  • Oddeľte si vaječné žĺtka od bielkov do dvoch rôznych misiek.
  • Následne do peny po jednom kuse pridávajte vaječné žĺtka. Všetko spolu dobre premiešajte.
  • Do peny postupne pridávajte kakao, mandľové mlieko, múku (2-3 PL si nechajte pre posypanie plechu), sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Po pridaní každej jednej ingrediencie zmes dobre premiešajte.
  • Predhrejte si rúru na maximálnu teplotu.
  • Plech na pečenie si potrite 2-3 PL masla a posypte 2-3 PL múky.
  • Z vaječných bielkov si vyšľahajte sneh a pridajte ho k pene.
  • Opatrne primiešajte mandle.
  • Nalejte penovú zmes na plech a vložte do rúry. Nechajte piecť 5 minút na maximálnej teplote.
  • Po 5 minútach, stiahnite teplotu rúry na 180 °C a pečte približne 30 minút.
  • Dobrú chuť 🙂

VLASTNÉ POZNÁMKY

Výživové zloženie (pre 1 porciu)

Kalórie: 273kcalSacharidy: 35gBielkoviny: 4gTuky: 13gNasýtené tuky: 7gPolynenasýtené tuky: 1gMononenasýtené tuky: 4gTrans tuky: 1gCholesterol: 60mgSodík: 115mgDraslík: 34mgVláknina: 3gCukor: 20gVitamín A: 360IUVápnik: 34mgŽelezo: 1mg
Kľúčové slovo kakao, koláč, mandle, mandľový koláč
Ďalšie informácie o knihe,nájdete kliknutím tu na Hadzega.sk
Vyskúšali ste tento recept?Napíšte nám do komentára na konci stránky, ako vám chutil.
Odberateľ
Upozornenie
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba
Zobraziť všetky komentáre